woensdag 2 september 2009

De eerste dag

Spannend, zo'n eerste dag  naar school... oh nee, dat is langer geleden.

Maar goed. De accu is opgeladen, het is mooi weer en we zijn op tijd op. Alles verloopt volgens plan. Constant ca. 25 km/h over de volle 20 km. op de heenweg. Van de 5 streepjes op de accu is aan het eind van de rit 1 streepje verdwenen.
Bij bergjes omhoog moet je wel nog een beetje gas bijgeven. Je denkt "dat ding doet niks", maar als je 'm dan tussendoor een keer uitzet, dan merk je het wel dat ie weldegelijk meewerkt.

Een rotonde nemen is even wennen (als je tenminste je hand uitsteekt zoals het hoort). Als je daar iets teveel gas geeft en je hebt je fiets maar met één hand vast op de rotonde, dan trekt hij 'm er flink doorheen en is het oppassen. Kwestie van wennen.
Ook opletten op al die auto's! Zijweggetjes, afslaande auto's etc. hebben niet in de gaten dat je met een redelijke vaart aankomt, dus zul je zelf moeten opletten.

Ook de terugrit verliep goed. De electrische - trapondersteunde - fiets heeft goed zijn best gedaan. Aan het eind van de eerste dag zijn er nog 2 streepjes over op de accu-indicatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.