zondag 22 augustus 2010

Na de vakantie

Nou, de vakantie zit er weer op en vanaf volgende week wil ik weer eens proberen volle bak met de fiets naar het werk te gaan.
Eind van juli ben ik teveel met de auto gegaan, en dat stond me helemaal niet aan: gewoon fietsen.

6 opmerkingen:

 1. Hoi
  Ook ik heb sinds een 2 tal maanden een elektrice fiets gekocht en de eerste maal dat ik de batterij heb leeg gereden stonden er 126 km op , nu steekt de stekker er altijd in als ik niet rij , de laatste weken kan ik amper 16 à 19 km rijden als het eerste streepje weg is dus totaal 80 km , ik calibreer telkens als ik heb opgeladen en dan komt er 34 op staan ?? Ik denk dat het te veel is ,hoeveel staat er bij jullie op als jullie gecalibreed hebt ?
  Gr Mia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meer naar de streepjes kijk, maar meestal is het eerste streepje weg bij ongeveer 14 km. (want dan rem ik af voor en oversteek, en dan springt het streepje weg); als ik daar door kan rijden, kan het ook pas bij 18 km weggaan. Verder gaat het tweede streepje bij 17/18 weg. Dan ben ik op het werk en laad ik 'm weer op. Ik rij geen 40 km. met een lading!! ondanks dat de winkel zegt dat het moet kunnen. In het begin wel, maar na enkele maanden al niet meer. Ik heb me er bij neergelegd. Zo werkt het ook en mij maakt het niet zo veel uit. Bovendien is de ondersteuning minder als de accu meer dan half leeg is, dus laad ik 'm bij.
  Ik heb nooit gelet op de waarden die in het scherm komen bij het calibreren. Geen idee waar die op slaan. Ik zal morgen eens kijken. Ik calibreer de fiets trouwens niet iedere keer (want dat zou dan 2x per dag zijn), maar ongeveer 1x per week. De meningen en adviezen bij de monteurs hierover verschillen ook van vestiging tot verstiging...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hebt u een 36 volt batterij ? Ik wel en mijn familie leden hebben ook een 36 volt en die rijden met 1 streepje +- 24 km en als die calibreren staat het op +- 33 , dus denk ik dat bij mij te hoog staat , maar al bij al is het toch een gemak een elektriche fiets hé .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Baileys,

  hoe is uw ervaring nu met de Ixon IQ?
  Ik ben ook op zoek naar een goede fietsverlichting voor mijn 'normale' fiets ;-)

  mvg,

  Gino

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Gino,

  Ik heb sinds deze week de Ixon IQ weer op mijn fiets geplaatst. 's morgens is het op het fietspad vind ik net te donker om snel te kunnen fietsen (takken, oneffenheden etc. zie je nauwelijks).
  Ik vind de IQ een perfecte oplossing. In de meeste gevallen is de eco-stand voldoende om bij te lichten. Als het echt winter is, en pikkedonker schijnt de max-stand echt 15-20 meter voor je uit op de weg in een brede bundel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Bayleys,
  ik heb ondertussen op internet de Philips Bike Light van 80 Lux besteld. Zal het wellicht pas volgende week kunnen uittesten. Zou zeer goed moeten zijn. Probeer regelmatig de woon-werk verplaatsing met de fiets te maken (19 km enkel). Deels over onverlichte fietspaden langs de schelde, daar zal dit zeker van pas komen!

  mvg,
  Gino

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.