zondag 18 september 2011

Najaar

Het najaar staat weer voor de deur. Bladeren op de weg, eikels op het fietspad, afgevallen takken, slechter zicht, donker, regen, mist en straks waarschijnlijk weer vorst, sneeuw maar hopelijk geen ijzel.

Vandaag de fiets weer een beurtje gegeven. Klein beetje poetsen, versnelling wat bijstellen, want die schakelde niet lekker meer en de remmen weer wat bijgedraaid. Even goed naar de banden gekeken. De voorband - nog de originele van 10.000 kilometer geleden - begint toch profiel te missen. Zeker nu de weersomstandigheden weer minder worden, wordt het zaak daar een nieuw bandje op te laten leggen. Ik denk dat ik ook de achterband (weer) laat vervangen. Die heeft er ook weer een stuk of 6.000 kilometer opzitten. Misschien is die niet direct versleten, maar het profiel is minder.

Komende week even kijken of de locale fietshandel op het voorwiel een nieuwe band kan leggen (aangezien daar de motor zit en zij dit merk fiets niet verkopen). Hopelijk wel, want dat zou het gemakkelijkst zijn. Tijdens het werk de fiets daar even neerzetten en eind van de dag weer ophalen.

De komende week ziet het er nog erg redelijk uit geloof ik. Alleen maandag zou het wel een beetje kunnen regenen, maar dat zien we dan wel weer. De fiets is klaar voor het najaar. Ik ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.