maandag 28 mei 2012

Fiets weer klaar

Mijn fiets is eindelijk weer klaar. Na eerst  vrijdag klaar te zijn, toen zaterdag, toen zondag, heb ik uiteindelijk vandaag op Pinkstermaandag de Xtract elektrische fiets opgehaald.
Zoals al geschreven had ik het vermoeden (hoop) dat de storing niks voorstelde. En dat blijkt dus ook het geval te zijn. De totale reparatiekosten waren, schrik niet: € 65,87. Hierin zaten ongeveer € 30,- aan arbeidsuren, € 25,- voor een nieuwe kettingbeschermer en 2 nieuwe jasbeschermers. Blijft dus ongeveer € 10,- over voor waarschijnlijk een 'displaykabel'.
Daarnaast is er (nadat ik hiernaar gevraagd had) de nieuwste software op gezet. Zie het maar als een upgrade van Windows XP naar Windows 7...  :)
Met deze software upgrade kan ik nu de controller dus op -15 of +15 (en alles daartussen) zetten.
Je snapt dat ik 'm direct op +15 heb gezet en thuis een testrondje heb gemaakt. Geen storing, liep lekker, ondersteunde tot ruim 26/27 km/h. Ben benieuwd hoe dat morgen in de praktijk gaat.
Daarnaast is blijkbaar ook de accu een keer helemaal leeggetrokkenen daarna weer volgeladen. Dit zou de accu een frisse 'boost' moeten geven. Dit zou ik misschien kunnen terugzien in het accuverbruik na een enkele rit van 20 km morgenvroeg.
Door het installeren van de nieuwe software, is de kilometerstand van het systeem op 0 gekomen. Dus de teller begint weer helemaal van voor af aan, alsof het een nieuwe fiets is.
Als ik 'm morgen verkoop, dan kan ik zeggen dat ik pas 40 km gereden heb en de fiets 2,5 jaar in de schuur heb staan. ;)
Dan moet ik natuurlijk wel snel dit blog uitschakelen :( en dat kan natuurlijk niet.
Deze week hou ik de prestaties van de ondersteuning natuurlijk heel goed in de gaten.
Wordt later deze week dus vervolgd.

2 opmerkingen:

  1. waar is je hackpost? vond hem nuttig ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Was iets te veel aan het stoeien met allerlei instellingen... blijkbaar had ik die teruggezet naar concept... Is er nu weer.

      Verwijderen

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.