zaterdag 2 juni 2012

Nieuwe achterband

Gisteren heb ik ook weer een nieuwe achterband op laten zetten. Het profiel was bijna helemaal weg. Als je alleen maar er mee 100 meter naar de stad fiets, kun je nog wat riskeren, maar als je 20 km moet fietsen, wil ik wel enige zekerheid. Vandaar dat ik deze maar heb laten vervangen.

Hoelang gaan fietsbanden mee?
Er zit natuurlijk een verschil in de voor- en achterband. De achterband draagt veel meer gewicht dan de voorband en zal dus duidelijk sneller slijten. De eerste achterband (die dus bij de fiets zat bij aanschaf) heeft 4.000 km meegegaan; de daarna gemonteerde achterband 11.000 km. Ben benieuwd hoelang deze meegaat.
De voorband is bij een km-stand van 11.000 vervangen en hoeft voorlopig nog niet. Daarnaast is de voorband destijds vervangen door een veel betere kwaliteit band, waardoor ik denk dat deze uiteindelijk meer dan 11.000 km mee zal gaan.

Aangezien beelden veel meer zeggen dan woorden:
oude band (profiel is nagenoeg weg)

nieuwe band (geen commentaar)

10 opmerkingen:

 1. Welke banden gebruik je?
  Rij je ook in de regen en zo ja welke kledij gebruikt u?
  Ik ben namelijk van plan om het hele jaar door te woon-werken met de e-bike.

  Ronny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zowel voor als achter liggen Schwalbe Marathon Plus banden. Antilekbanden. Kosten € 36,30 per stuk (zonder btw, binnenband en montage); met montage heb ik voor de achterband 50,65 betaald.
  In de regen en winter rij ik ook...
  Voor in de zomer heb ik een gewoon dun regenpak.
  Ook heb ik overschoenen voor tegen de regen. Als je een regenpak aan hebt, dan loopt de regen lekker van dat plastic pak af, zo je schoenen in, dus die moeten ook beschermd worden.
  Voor de winter komt er wat meer bij kijken. Dan heb ik een fel gele reflecterende winterjas aan (zo een die de wegwerkers ook aanhebben). Geen dure hoor: € 19,95 bij Van Cranenbroek.
  Daarnaast de verlichting. Essentieel: Daarvoor heb ik de B&M Ixon IQ lamp, die een meter of 30-40 voor je uit schijnt en eruit ziet als een xenonlamp op de auto.
  Zie hier voor de diverse dingen die ik heb:
  http://mijnelektrischefiets.blogspot.nl/2011/03/kosten-elektrische-fiets-onderhoud-en.html

  Veel fietsplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Al veel goeds gelezen van die Schwalbes.Maar eerst eens die Continental eco contacts oprijden die er bij mij opliggen want goedkoop zijn ze niet.Moeten ook doorgaan voor anti-lek.

  Winterkledij ga ik zeker nog voor moeten kijken,zo'n jas zoals de jouwe is wel wat.
  Bedankt voor de info.

  Ronny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook toen ik de fiets kocht, gewoon de banden 'op gereden' voordat ik de nieuwe erop liet leggen.

   Verwijderen
 4. Met welk merk en type heb je die 11000km gedaan?

  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals geschreven: met de Schwalbe Marathon Plus. Na de oorspronkelijke banden die bij de aankoop op de fiets lagen, heb ik alleen die laten monteren. Niet dat ik speciaal om dit merk heb gevraagd, maar ik heb gezegd dat ik de beste banden erop wilde...
   De originele voorband (geen idee wat voor merk dat was) heeft er ook 11.000 km uitgehouden, maar bij de voorband gaat de slijtage sowieso langzamer.

   Verwijderen
 5. Gisteren in een dikke spijker gereden met mijn elektrische fiets. Ineens plat en 5km van huis. Gelukkig was het prachtig stapweer. Fietsenmaker legt er nu een Schwalbe Marathon op. Zonde want de andere band is nog maar 2000km ver.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede keuze, maar of de Schwalbe je tegen een dikke spijker beschermd is afwachten. :)

   Verwijderen
  2. De nieuwe Schwalbe Marathon Plus is perfect, loopt sneller dan ik verwacht had. Zou ik bij de volgende gelegenheid ook vooraan een dergelijk band plaatsen?

   Verwijderen
 6. Hallo ik vroeg me af of,als je aandrijving in het voor of achterwiel zit deze band dan ook sneller slijt

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.