donderdag 29 november 2012

Einde van de maand

De maand november is bijna voorbij en het begint serieus kouder te worden. De afgelopen week ben ik helaas we enkele dagen met de auto geweest... Hopelijk kan ik dat volgende maand weer inhalen, als het niet gaat sneeuwen. Door deze uitgaven en de beurt van morgen, wordt het dit weekend tijd het financiƫle plaatje weer eens te updaten.

Grote beurt voor de elektrische fiets

Zoals al eerder gemeld - en na morgen kan ik vertellen wat er allemaal is gebeurd en wat het heeft gekost - gaat mijn fiets morgen voor een grote beurt naar Itek. Ketting en tandwielen is het belangrijkste.

Daarnaast heb ik bij Fietswereld Wim Janssen in Weert nog enkele spullen voor de winter gekocht.
Namelijk nieuwe handschoenen, een thermomuts en een nieuwe regenbroek.

Handschoenen


Dit zijn BBB Aquashield (artnr BWG-23)
Ze kosten € 44,95.

Mijn andere handschoenen waren op zich niet slecht, maar niet goed genoeg waterdicht, waardoor bij regen de handen vaak klef in de handschoen zaten. Niet fijn

Of ik hier geen dooie vingers in krijg, laat ik later natuurlijk wel eens weten.Muts

Nou ja muts, het is meer dan dat. Een bivakmuts. Je moet er geen winkel of bank mee binnenstappen denk ik.

Het is de PEARL IZUMI Transfer Balaclava.
Het kost € 24,95.
Echt iets voor de echt koude dagen. Tot op heden (dit jaar) heb ik dit nog niet echt nodig gehad. Gewoon de kraag omhoog. Maar de oortjes worden toch wel koud.
Eens kijken hoe dit straks aanvoelt bij -10!


Regenbroek

Ik had een hele goedkope regenbroek. Op zich misschien niks mis mee, maar als het regende, dan was mijn kleding in de regenbroek vaak net zo nat dan van buiten, door het vocht in de broek.
Deze zou moeten kunnen ' ademen'. Geen idee welk merk het is.
Deze broek kostte € 24,95.

Daarnaast ga ik zeer waarschijnlijk ook andere overschoenen (van Neopreen materiaal) kopen, maar daar moet ik nog even over nadenken en misschien dat ik daarvoor morgen bij Itek.be kijk.

Nieuwe voorlamp?

Ook heb ik gekeken naar een andere voorlamp die gewoon op de accu van de fiets kan. Het blijkt dat normaal gesproken iedere lamp die geschikt is voor naafdynamo, ook geschikt is om door de accu te worden gevoed (meestal 6V). Bijvoorbeeld hadden ze op de toonbank diverse Philips lampen staan, waaronder deze van 60 lux. Maar die lampen kosten dan ook tegen de €100,-. Net als mijn B&M Ixon IQ (die 'maar' 40 lux heeft ;().

4 opmerkingen:

 1. Ik heb inmiddels ook goede handschoenen van Sealskin aangeschaft: http://www.bikezone.nl/Webwinkel-Product-2118517/Sealskinz-Road-Cycle-Gloves-Winterhandschoen.html

  Merk wel dat ik een koukleum ben en ben blij dat ik vanmorgen niet op de fiets naar de zaak ben gegaan. Die handschoenen doen het wel wat beter als mijn oude motorhandschoenen maar ik blijf koude jatten houden :(

  Ben je trouwens wel eens onderuit gegaan door gladheid? Het stuk dat ik moet fietsen is soms erg verlaten en er wordt daar dus never nooit gestrooid. Soms ook veel paardevijgen op de weg die lekker glad kunnen zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idem... Koude voorpoten blijft lastig, maar ik laat me door kou niet weerhouden. Wel gladheid; zie opmerking bij Johan hieronder.

   Verwijderen
 2. Ik ben vanmorgen ook geschrokken van hoe glad het kan zijn... Ik ben dan ook goed onderuit gegaan.... Zeker als je met een elektrische fiets 25km per uur een bocht (waar ijs op de weg ligt) neemt, weet je niet wat je meemaakt...
  Het vervelende is dat je bijna niet kunt zien waar het wel glad is en waar niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps,

   Schade of gewond? Kan inderdaad erg verkeerd gaan met dergelijke snelheden... Ik neem tegenwoordig geen risico meer. Als ik twijfel over eventuele gladheid ga ik met de auto. Wanneer de lucht en omgeving droog genoeg is mag het gerust 20 graden vriezen. Dat is geen probleem, maar gladheid is niet leuk.

   Verwijderen

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.