dinsdag 18 december 2012

2012 - 4.902 km

2012 is wat mij betreft - qua fietsen dan - afgesloten. Ik heb dit jaar 4.902 kilometer gefietst. Dat zijn 129 dagen en komt overeen met 59,7% van de werkdagen. Shit... nog geen 60%. En dat terwijl mijn streef per jaar 68% is.

De reden is simpel: de verleiding om soms met de auto te gaan is te groot. Of beter gezegd het zijn gewoon smoesjes. Eigenlijk is er geen enkele reden om met de auto te gaan (storm, sneeuw, ijzel etc. daargelaten). Het zou daarom best mogelijk moeten zijn om van de ca. 200 werkdagen er toch zeker 160 met de fiets te gaan. Maar als je in de zomerperiode (terwijl het prima fietsweer is) voor en na de vakantie bijna 40 dagen met de auto gaat, dan is dat in het najaar natuurlijk niet meer in te halen. Zeker niet als ik eigenlijk de hele maand december met de auto ben geweest.
Als ik al die dagen gefietst had, zat ik nu gewoon op 169 dagen of meer, oftewel ruim 6.422 km.

Maar laten we het wel leuk houden. Niks moet en alles mag en voor 2013 zou ik zeggen:

ga toch fietsen!


1 opmerking:

  1. Ik kan van mezelf uit ook zeggen dat ik soms net even wat minder zin heb om op de fiets te stappen.

    Maar dan bedenk ik me wel altijd hoeveel geld het me bespaart per dag en dat is toch zeker wel 8 euro benzine. Als je dat maar vaak genoeg in je achterhoofd houdt dan raak je vanzelf wel meer gemotiveerd. Ik probeer altijd als het enigszins mogelijk is de fiets te pakken.

    Er zijn echter situaties waarbij ik wel met de auto ga. Als het echt sneeuwt, erg hard waait of zeer koud is dan pak ik de auto. Of als ik eerst bijvoorbeeld een afspraak bij de specialist heb, dan heeft het amper zin meer om de fiets te pakken.

    Denk dat mijn percentage zo rond de 85% zit. Moet wel zeggen dat ik alweer naar het voorjaar uitkijk want kouwe klauwen trek ik niet altijd even goed :)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.