zaterdag 8 december 2012

Winterpauze

Gezien de weersomstandigheden hou ik met de fiets een korte winterstop. De auto vind ik nu een stuk veiliger. De fietspaden gaan eigenlijk best nog wel, maar ik heb gisteren even op de lokale weg gekeken die ik ook moet nemen (en dat is ruim 8 km van mijn rit), en dat is één grote ijsbaan, met gleuven, sleuven en spekgladde delen.

Dat gaan we dus niet doen. Of er dit jaar, voor het kerstverlof, nog iets van komt weet ik niet. Als er iets te melden is, zijn jullie de eerste die het horen.

Aan alle fietsers die het toch aandurven: succes en petje af.

2 opmerkingen:

 1. Fiets winterbanden misschien?

  Ik heb zelf ook last van spekgladde wegen en wil nu eens de winterbanden van Continental proberen (de TopContact II Winter, dus zonder spikes). Ik heb daar wel hoge verwachtingen van.
  Ik wil eens beginnen met alleen de voorband om te kijken of ik hiermee meer grip heb op gladde wegen.

  Ik hoop dat ik daarmee de meeste gladde wegen kan trotseren, zodat ik ook in de winter door kan blijven fietsen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik geloof niet dat dat voor mij van toepassing is. De elektrische fiets heeft de motor in het voorwiel en die trekt bij gladheid het wiel en mij dus gewoon onderuit.
   En met een gewone fiets ga ik niet, omdat ik daar geen goede fiets voor heb. Mijn huis-tuin-en-keuken stadsfiets met 3 versnellingen leent zich daar niet voor.
   Dus ik wacht gewoon af tot de weersverwachtingen weer iets beter worden en er geen gladheid gemeld wordt.

   Verwijderen

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.