dinsdag 27 augustus 2013

Accu; na vier jaar

Inmiddels fietsen we bijna 4 jaar naar het werk, met in totaal ongeveer 21.800 kilometer gefietst in iets van 500 dagen (dus gemiddeld ongeveer 125 dagen per jaar). De accu loopt nog steeds.

Ik las net mijn eerste blogpost van 2 september 2009 nog eens. Hierin stond: "De accu is opgeladen, het is mooi weer en we zijn op tijd op. Alles verloopt volgens plan. Constant ca. 25 km/h over de volle 20 km. op de heenweg. Van de 5 streepjes op de accu is aan het eind van de rit 1 streepje verdwenen."

Daarnaast had ik aan het eind van die eerste maand al wat zorgen over de accuprestaties. Tegen het eind van 2009 ben ik ook op het werk gaan opladen en sindsdien doet de accu nog steeds hetzelfde. Na een enkele rit (dus van 19 km) is er 1, soms 2 streepjes van het display weg. Dit hangt een beetje van het weer af. Bij erg krachtige tegenwind, moet het systeem meer werken en zal de accu ook iets leger zijn. Dit principe is nu dus eigenlijk al 4 jaar onveranderd. Nog steeds doet de accu prima zijn werk.
Deze heeft - als ik 500 dagen heb gefietst ongeveer 500 volledige laadcycli gehad. (klopt niet helemaal, want na een dag fietsen is de accu niet volledig leeg). We moeten op deze manier dus nog zeker nog een keer vier jaar kunnen fietsen denk ik. Dan heeft de accu er 1.000 cycli opzitten.

2 opmerkingen:

 1. Toevallig dat je erover begint. Mijn accu heeft momenteel kuren en valt uit als ik nog maar 2 bolletjes aan energie heb. ( Mijn display geeft 4 bolletjes weer voor de energie )

  Inmiddels in contact met FMH ( fabrikant van de ombouwkit ) hierover. Ik hoop niet dat het met de accu te maken heeft want ik heb juist voor deze ombouwkit gekozen omdat de accu daarvan zo goed was en 1500 laadcycli aan zou moeten kunnen.

  Ik heb de fiets sinds juni 2012 omgebouwd en de prestaties van de accu zijn nog altijd goed. Het probleem is dus dat het systeem uitvalt.

  Ben benieuwd wat er nou precies aan de hand is en hoe we het op kunnen lossen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb ik vorig jaar zomer ook gehad.
   Enkele keren terug geweest naar de winkel en bleek uiteindelijk een kapotte controller te zijn (iets doorgebrand). Kostte iets van €55,-.
   Zie: http://mijnelektrischefiets.blogspot.nl/2012/07/reparatie-klaar.html. Maar het hoeft natuurlijk helemaal niet het zelfde te zijn bij jou.
   Succes.

   Verwijderen

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.