dinsdag 10 september 2013

En toen was het herfst

Zo warm als het vorige week was, zo fris en guur begint deze week. Op zich niet zo erg, want het wordt immers herfst, maar het is natuurlijk wel even wennen. De dunne handschoentjes die ik 's morgens al wel eens aan had, vervang ik morgen door de 'echte' winter handschoenen. Misschien voor de meesten nog een beetje overdreven, maar ik vind het gewoon lekker.
Ook de jas wordt omgeruild voor de mooie felgele winterjas. Veiliger in gure dagen en een stuk warmer dan de gel-jas. 

Extra verlichting?

De extra verlichting van de Philips Saferide die ik begin dit jaar heb aangeschaft en toen eigenlijk nog niet echt heb hoeven gebruiken ligt ook klaar. Op de nieuwe oude houder, zonder het kogelgewricht. Die originele houder heb ik gelukkige nog om kunnen ruilen voor een oudere, die wel vast op het stuur blijft staan en niet bij iedere hobbel een buiging maakt.

Daarnaast staat voor komend weekend een grote (poets)beurt op de planning. Alles weer eens demonteren, schoonmaken en weer fris in de olie/vet weer erop. Dan moeten we er weer heel wat maanden tegenaan kunnen.

6 opmerkingen:

 1. ook weer een onderhoud gedaan van de fiets. het spijtige is wel dat ik de achteras elke keer weer naar voren voel komen (mm per mm) en nu om de 200 km de bouten moet aandraaien... ook de kalibratie van de ondersteuning loopt dan de mist in: 's morgens calibreren en hij geeft vb bij cal1 600, en 's avonds kan dit 400 zijn... raar he?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier heb ik nog nooit last van gehad. Sterker nog, het enige wat ik aan de fiets aandraai is het ventieltje van de band nadat ik die heb opgepompt...
   Die cijfers bij de CAL 1 kijk ik eigenlijk nooit naar. Ik kalibreer zoals het uitkomt. Meestal om de 2-3 weken. Maakt in ondersteuning eigenlijk helemaal niks uit. Vlak na het kalibreren is de ondersteuning iets 'netter' en vloeiender. Bij langere tijd niet kalibreren reageert de ondersteuning sneller en voor mijn gevoel krachtiger (en dus kalibreer ik niet zo vaak).

   Verwijderen
  2. ze blijft nu terug vast zitten na het vervangen van de moer, en de kalibratie moet niet meer om de halve rit ;) ik kan weer even verder!

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Hoi Emery,

   Je testjes werkten hoor... :)

   Verwijderen

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.