woensdag 2 oktober 2013

Accu vergeten op te laden

Oeps, vandaag liep ik rond 16.00 uur langs mijn accu en zag dat de stekker van de lader er niet in zat. Die heeft dus niet geladen. Ik had de lader er op dat moment nog in kunnen doen, maar helaas heeft dit laadsysteem de irritante fout dat als de accu niet 100% volgeladen is, hij problemen geeft met aan gaan.
Als de accu dus wel aan de lader heeft gelegen, maar zijn laadcyclus is niet helemaal heeft voltooid, dan gaat hij niet (met moeite) aan. Hij springt dan steeds automatisch weer uit omdat ie aangeeft dat de accu leeg is. Een fout in het systeem denk ik. Moet ik bij een volgende beurt eens naar laten kijken. Meestal springt hij wel aan, maar dan ben ik al een paar kilometer onderweg en blijf ik tijdens het fietsen (zonder ondersteuning) de accu steeds aanduwen. Na zoveel keer 'pakt' hij eindelijk en begint een normale ondersteuning.

Maar goed, ik was dus vergeten 'm op te laden. Aangezien ik toch al van plan was nog eens te proberen om op één lading heen en terug te fietsen, was dat vandaag dan maar (verplicht). Vanmorgen was de heenrit wel erg soepel verlopen. Er waren net twee streepjes weg. Toen ik aan de terugrit begon, nog steeds twee streepjes, maar na 2 kilometer verdween het derde (van de vijf) en na weer 4 kilometer ook het vierde... Oei, dat beloofde niet veel goeds.
Uiteindelijk heeft de accu wel tot thuis volgehouden, maar dat was niet van harte. De ondersteuning was duidelijk minder, met name 'bovenin' richting de 24-25 km/h. Ik las met moeite 23 km/h op de teller en moest ik zelf voor mijn gevoel behoorlijk meetrappen. Meer als normaal.Toen ik thuis was, knipperde het laatste streepje, wat aangaf dat het tijd werd om te stoppen, voordat het systeem er mee zou stoppen. Eén dagrit is dus eigenlijk een volle acculading, oftewel één laadcyclus (zie vorige berichten over de laadcycli van de accu).

Dat is dus niet voor herhaling vatbaar. Lekker bijladen op het werk dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.