woensdag 12 februari 2014

Accu leeg? of kapot?

Vandaag was het weer raak. Op de heen weg was het resultaat van de accu (nu al 2 kilometer voor het eindpunt):
Ik kon wel gewoon met ondersteuning doorfietsen, dus hij was nog niet helemaal leeg.

Vanmiddag de terugrit was het resultaat:
Zoals normaal... nog 3 streepjes vol (of 2 streepjes leeg voor de zwartdenkers). Zou de fietsaccu dan toch kapot zijn?

Ik laat van avond de accu eens wat langer aan de lader liggen in plaats van deze er direct uit te halen als de lader aangeeft dat de accu vol is. Misschien dat dat helpt.
Op het werk blijft de lader meestal langer aan de accu hangen, omdat ik die niet echt in de gaten hou. Ik steek 'm 's morgens in en trek 'm ergens in de middag uit. Thuis gaat om 18.15 uur de accu aan de lader en gaat er uit als die klaar is (meestal rond 22.00 uur).

4 opmerkingen:

 1. Dat is dan toch wel flink balen, mijn accu van mijn oude fiets was ook kapot en viel halverwege ook uit. Maar die was pas 15 maanden oud en de accu van jou is natuurlijk al heel wat ouder. Ik las eerder in je blog dat de actieradius in de loop van de jaren niet veel minder was geworden. Dan is het des te meer een vervelende verrassing dat de accu opeens toch van die rare kuren gaat vertonen.

  Misschien een idee om de accu te laten analyseren en te kijken of hij gereviseerd kan worden? Zitten wel kosten aan natuurlijk maar misschien wel goedkoper als een nieuwe accu.

  http://www.elektrischefietsen.com/accu-revisie-service/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vraagje: Hoe weet je of dat je accu kapot is?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, helemaal kapot is natuurlijk duidelijk: dan heb je geen ondersteuning, maar er zit een heel grijs gebied tussen van 'verminderde' ondersteuning en dat is moeilijk vast te stellen. Ik heb dagelijks alles bijgehouden, waardoor je een redelijk overzicht krijgt van het verbruik. Bij mijn eerste fiets was na 3-4 maanden de capaciteit dusdanig lager dat ik 2x ging opladen. Daarna is dat echter wel 5 jaar hetzelfde gebleven. Zomer en winter.

   De huidige fiets heeft nog steeds (na 9 maanden) genoeg capaciteit om heen en weer te rijden. Dus duidelijk een betere accu. Ben benieuwd wanneer ik bij deze een extra lader erbij moet gaan kopen.
   Ik denk overigens wel dat je bij je fietsenwinkel kunt vragen om de accu door te meten. Dat zouden ze moeten kunnen.

   Verwijderen
  2. Dorine,.... als ik op je naam klik, dan kom ik op een accu expert site...
   Is je vraag nu eigenlijk serieus? Of zoek je gewoon verdekte links naar je site.
   Er staan nog niet eens accu's op die site voor fietsen...

   Verwijderen

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.