vrijdag 28 februari 2014

Accu vervolg

Toch de afgelopen twee weken gewoon heen en weer gekomen met de accu, zonder problemen. De paar keer dat ik een 'lege' accustand op het display zag, is nu niet meer voorgekomen. Op het eind van de rit staan er nog 3 van de 5 streepjes. Meestal springt de display rond de 14 kilometer van 5 naar 3 streepjes en blijft daar dan op staan tot het einde.
Geen probleem dus. We gaan ook 2014 vrolijk door met deze accu. In september wordt die 5 jaar.

 

2 opmerkingen:

 1. Ik blijf het hier allemaal met plezier lezen. Ik deed vorig jaar 6000km, door 2 x 27km per dag te rijden naar het werk. Uiteraard koop je graag een nieuwe fiets. Maar als de oude nog werkt ... :-)

  Toch wel knap om te zien dat jouw batterij 20.000 km deed. Ik ben benieuwd of ik er drie jaar mee zal doen. Zelf hang ik de batterij altijd aan de lader zodra ik een stopcontact zie.

  Mijn huidige totaalprijs bedraagt 41 cent/km (total cost of ownership). Ik deed pakweg 6800km. Deze 41 cent kan ik dan verdelen in 34 cent/km fietskosten (inclusief afschrijving) en 7 cent/km voor de batterij. Uiteraard kan de batterij nog dubbel zo lang mee, dus met een beetje geluk staat er op het einde van 2014 het volgende op de teller. 25cent/km voor de fiets en 4 cent/km voor de batterij.

  Ik ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Peter,

   Ik heb mijn antwoord als een nieuwe blog-post opgenomen. Interesseert misschien meer mensen.

   Paul

   Verwijderen

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.