woensdag 21 mei 2014

Eerste maand

Inmiddels hebben we er alweer bijna vier fietsweken opzitten en hebben we redelijk wat ervaring met de eigenschappen van de Sinus BC55. In ieder geval kan ik zeggen dat het heerlijk fietst. De grotere framemaat maakt dat ik een betere zithouding heb, maar met name het fietsen met de ondersteuning gaat zeer intuïtief. De ondersteuning start onmiddellijk als je begint te trappen en stopt ook onmiddellijk als je ophoudt met trappen. Bij de Xtract (voorwielaandrijving) ging die dus nog even door.

De stand van de accu zal een belangrijk item zijn, worden en blijven. De Intuvia display geeft aan wat de reikwijdte is van de accu (bij de op dat moment gebruikte ondersteuning). Dat is een waarde die tijdens het fietsen niet direct iets zegt. Zodra je wind tegen hebt en je een aantal honderden meters flink in de trappers hebt gehangen, schiet de reikwijdte omlaag, maar die gaat even later, als je weer rustig aan kunt doen met de wind in de rug, ook weer net zo snel omhoog.
Aan het eind van iedere dag schrijf ik de rest-reikwijdte op in de hoogste ondersteuningstand die het display aangeeft op de laatste kilometer. Door dit steeds bij te houden, hoop ik dat ik de 'grote lijn' van de accucapaciteit kan volgen en kan zien of die gelijk blijft of wellicht minder wordt.

Wat ik in ieder geval al heel duidelijk heb gemerkt, dat de restcapaciteit sterk varieert met de hoeveelheid wind. De laagste waarde die ik een keer over had was 10 km... de hoogste 42 km. De een was met stormkracht wind tegen, de ander met stevige wind op zowel de heen- als terugreis in de rug.

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.