zaterdag 3 mei 2014

Magura HS11

De Sinus BC55 heeft hydraulische velgremmen, de Magura HS11.
Het is even wennen, maar ze remmen stukken beter dan de gewone V-brakes op de 'goedkopere' fietsten. Het principe is eigenlijk hetzelfde, alleen worden deze remblokken niet met kabels, maar met hydraulica tegen het wiel geduwd. Het zijn ook andere (hardere?) remblokken.

Zijn er nog andere voordelen van de Magura remmen? Als ik het goed heb, vergen deze (veel) minder onderhoud en bij- of afstellen is een kwestie van de schroefjes bij de remhandles aan het stuur wat aan te draaien. Bij de v-brakes moest ik daarnaast ook regelmatig de 'klemmen' zelf op de wielen strakker zetten door de kabel aan te trekken. Als je dan daarna weer nieuwe remblokjes erop zet, moet je de kabel weer terug wat losser zetten.
Ook het terugveren van de v-brakes vond ik vaak niet goed gaan. Zeker in de winter en als de fiets wat vervuild is, springen ze niet goed terug.

Daar staat tegenover dat de remblokjes natuurlijk weer duurder zijn van de hydraulische remmen. Een setje gewone v-brake remblokjes kosten tussen de € 5,- en €10,-. De Magura kosten rond de € 20,-... Maar als ze dan ook twee keer zo lang meegaan, dan is dat geen probleem.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.