dinsdag 31 augustus 2010

Er is er een jarig...

Het is nog net geen 2 september, maar toch.... Er zit (bijna) een jaar op met de Xtract E-Bike en op de kilometerteller staan ruim 5.200 kilometer. Dit zijn ongeveer 130 dagen met de fiets, of te wel ongeveer 65% van de te werken dagen. Dat hadden denk ik ongeveer 1.000 kilometer meer kunnen zijn, maar in het begin ging ik te vaak met de auto (gemakzucht), en de te koude winter heeft veel weken met de auto gekost.Daarnaast heb ik in juni/juli te vaak de auto gepakt door 'omgestandigheden'.

Het leuke is, dat ik met de auto een dikke 5.800 kilometer heb uitgespaard. Met de auto is het iedere dag immers 3 tot 4 kilometer meer.
Aan stroom heeft de fiets ongeveer € 20,- gekost denk ik.

2 opmerkingen:

 1. Ik heb met plezier je log gelezen van het afgelopen jaar. Ook ik heb sinds begin september een elektrische Batavus Easy Premium aangeschaft. Ik heb jarenlang mijn woon- werkverkeer (2*20km) gedaan met mijn gewone fiets. De laatste tijd reed ik steeds meer met de auto wegens de vermoeidheid.
  Na een maand heb ik reeds 700 km. Wat een plezier om op die fiets te rijden. Ik hoop toch ook op 5000 km te eindigen na een jaar.
  Op mijn werk laad ik de batterij steeds bij omdat ik in stand 2 maar juist heen en weer geraak.
  Op ons bedrijf worden de fietsers extra gesubsidieerd. Het normale vergoeding bedraagt 10 cent per km. Indien je met de (elektrische)fiets komt werken wordt je woon- werkverkeer vergoed aan 20 cent per kilometer. Dit loopt aardig op...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jos,

  Eindelijk weer eentje met de fiets.
  Het blijkt dat de accu's van de meeste fietsen (waarvan ze zeggen dat ze makkelijk 70 km halen) dit in de praktijk niet of maar net halen.
  Ik rij net als jou 2x 20 (19,4) km en laad mijn accu ook op. Dan is het heerlijk comfortabel rijden.
  Nu het weer donker wordt is verlichting en kleding (vind ik) erg belangrijk. Ik heb mij B&M Ixon IQ weer bevestigd en een reflecterende winterjas aangedaan. Zo voel ik me veilig.

  Wat betreft de vergoeding moet ik eens met mijn baas gaan overleggen :)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.