dinsdag 12 oktober 2010

Donker en kouder

Het is weer donkerder aan het worden. Tijd om de B&M Ixon IQ weer voor de dag te halen.
's Ochtends is het al net te donker om comfortabel over het fietspad (met 25 km/h) te fietsen. Daarnaast heb ik een lange weg waar de auto's nogal hard langs scheuren en ik zeker wil dat ik goed gezien wordt. Daarvoor heb ik een goede reflecterende felgele winterjas gekocht zoals ook de wegwerkers aanhebben. Heerlijke jas en erg opvallend.
Op internet naar gezocht en daar kwam je allerhande jassen tegen, maar waren wel erg prijzig (maarja, kwaliteit en veiligheid mag wat kosten toch?). Uiteindelijk heb ik de jas gekocht bij Van Cranenbroek. Voor slechts 19,95.
Overigens snap ik echt niet dat mensen die dagelijks veel fietsen (en ik kom er wel een paar tegen), geen verlichting aan hebben. Elke morgen zie ik er eentje op een soort mountainbike in tegengestelde route fietsen: zwarte fiets, (vaak) zwarte kleding, geen verlichting en zelfs geen reflectorstripje o.i.d. Levensgevaarlijk op die weg waar de auto's sneller rijden dan op de snelweg ernaast.

Gisteren fietste ik weer lekker naar mijn werk en merkte (al enige tijd eigenlijk), dat de remmen wat minder goed functioneerden. Immers heb ik er al ongeveer 5.500 km op staan dus dat kan best. Gisteravond keek ik thuis even naar een van de blokjes.... oeps, dat was niet veel meer. Het rubber was helemaal weg op de voorremmen. Gewoon metaal op metaal was het nu. Snel nieuwe gehaald en erop gezet en nu rijdt het weer super.

Ik heb ook nog het geluk dat ze op mijn route een compleet stuk fietspad hebben vervangen door een mooi nieuw betonnen fietspad. Net een paar stukken waar ik regelmatig van dacht "hè, ik hoop dat ze daar eens wat aan doen" zijn nu mooi nieuw. Kan ik weer flink doorsjeesen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.