zaterdag 17 maart 2012

Voorjaar

Het weer is er perfect voor. 's Ochtends nog een beetje fris met soms een beetje nachtvorst, maar dan lopen de temperaturen snel op. Fietsen is dan een genot.

Mondje dicht
Nee hoor, je mag gerust over mijn blog verder vertellen, maar tijdens het fietsen wordt het weer tijd om je mond dicht te gaan houden, want de vliegen zijn weer wakker geworden. Als ik thuis ben, moet ik eerst de jas uitkloppen en alle aangekoekte vliegen wegwerken. Heerlijk als vegetariër.

Een volle week, dat maakt bijna 200 kilometer (190 km gefietst; 210 met de auto uitgespaard). Met de huidige benzineprijs van € 1,759 deze week heb ik dus alleen aan benzine ca. €19,44 uitgespaard. Niet meegeteld onderhoud, banden, slijtage etc. Mooi meegenomen toch?

Wordt tijd dat meer mensen dat gaan doen. Neem een elektrische fiets en ga toch fietsen! Tot 20 kilometer is het echt geen enkel probleem.

5 opmerkingen:

 1. 26 heen en 26 terug, ook geen probleem! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Net zo voor de 37km heen 37km terug, alleen moet ik nog de eenzaamheid terug gewend worden om 5.15 in de morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. OK. We hebben te maken met echte die-hards... :)

  Ik wilde het al bescheiden houden met 20 kilometer. De meeste mensen pakken de auto al onder één kilometer... De kinderen zetten ze 100 meter verder af met de auto.
  Maar 37 kilometer is toch echt een heel eind op de fiets. Is dat op een gewone fiets of elektrische (of misschien racefiets of ligfiets?)?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi timmermc,
  Zie nu je vorige bericht over de Koga e-runner... Duidelijk dus.
  Elke dag?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee, wel 3 op de 5 in een werkweek. De overige 2 moet ik verder en ik zou op een onmogelijk uur thuiskomen.
  Onlangs de Koga naar de fietsverkoper/hersteller gebracht voor een eerste gratis onderhoud op 5OOkm, die vroeg: 'Nu al? Er zijn mensen die slechts na een jaar voor de eerste maal langskomen.'
  De e-runner is een heerlijke en krachtige fiets, alleen kan mijn achterwerk niet gewoon worden aan het standaard SR gel zadel... heb er maar meteen een oude vertouwde B17 Brooks op laten plaatsen... wat een verademing, nu al!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.