woensdag 26 september 2012

Verlichting

Het is al aardig donker 's morgens vroeg als je om 06.40/06.50 uur wegfietst. Tijd dus om de extra verlichting van de stal te halen en weer op het stuur te klikken.

B&M Ixon IQ

Ik heb er al vaker over gesproken, dus ik ga hier niet meer in details. Als je ziet hoeveel mensen (en niet alleen jongeren!) zonder licht fietsen, dan denk je toch echt waar die mee bezig zijn. Zelfs ik als tegenligger op een fietspad zie ze nauwelijks aankomen als het een beetje nat weer is. De koplampen van de auto's op de weg ernaast verblinden het compleet. Zaak dus om goede fietsverlichting te hebben.
Daarvoor heb ik al enige jaren geleden de B&M Ixon IQ-lamp gekocht. Een losse lamp die op 4 oplaadbare penlights werkt en door de special PowerLED-verlichting een bak licht geeft waar je 40 meter mee vooruit kunt kijken (wanneer het echt donker is). De lamp kost bijna € 100,- maar is de veiligheid natuurlijk dik en dubbel waard.

Ook de reflecterende gele winterjas helpt hierbij aan verhoogde zichtbaarheid voor de voorbij razende auto's op de rijkswegen waar geen fietspad langs loopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.