maandag 8 december 2014

Opvoeren elektrische fiets

Afgelopen weekend kwam het weer eens ter sprake... Iemand vroeg of hij de begrenzing op zijn elektrische fiets kon omzeilen om iets sneller / zo snel mogelijk te kunnen fietsen.
Ik herinnerde me een Duitse site die een soort van tuning-set verkocht voor een aantal merken, waarmee je het systeem voor de gek kunt houden en dus inderdaad sneller met ondersteuning kunt fietsen.
Uiteraard met dien verstande dat het niet legaal is, de garantie (bij een fiets die dat nog heeft) waarschijnlijk - nee zeker - vervalt, je problemen met de verzekering kunt krijgen als er iets gebeurd, en ook met de politie als die je met 40 km/h aan zou houden...

Eenmaal thuis ben ik nog eens gaan kijken wat voor systeem dat ook al weer was. Ik zou ook best wat sneller willen gaan, maar ik heb toch ook weer geen zin in allerlei sloop- en breekwerkzaamheden. Daarnaast is het veiligheidsaspect voor mij ook van belang. Op de meeste fietspaden is 25 km/h echt meer dan zat. De meeste hobbels zijn dan al erg genoeg en als er voetgangers, tegenliggers of ander verkeer op je pad komt, dan is het al heel goed opletten.

Enkele mede-bloggers zijn mij al lang voorgegaan en hebben ervaringen met de tuningsets.
Zo is er http://elektrischefiets-bert.blogspot.nl/2013/11/badassebikes-tuning-chip.html die al vorig jaar over de Badass tuning chip verteld.Ook http://e-bike-andre.blogspot.nl/2014/06/van-testversie-naar-de-echte.html heeft diverse soorten getest.

Het klinkt wel heel interessant... toch eens overwegen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.