vrijdag 16 oktober 2015

Herfst - goeie verlichting

Het is volop herfst aan het worden. Dat is duidelijk te merken aan de bladeren op het fietspad (opletten in de bochten) en het feit dat het 's ochtends tegen 07.00 uur nog bijzonder donker is op delen van de fietspaden waar weinig tot geen verlichting is.
Dus heb ik al enige tijd de Philips Saferide weer op de houder geklikt en dat scheelt een berg. Ook hier zakt de lamp echter een beetje naar beneden door zijn eigen zware gewicht. De klem is niet sterk genoeg om de lamp op de 'as' (voorzien van rubber en tape) vast te houden. Dus: simpele oplossing: gaatje boren door de houder en as en gewoon een boutje erin draaien. Moervast en kan nergens meer naar toe.


Inmiddels ben ik de 3000 kilometer voor dit jaar gepasseerd (gelukkig), maar het gemiddelde zit nog ver onder mijn streef. Op dit moment is het slechts 42% van de dagen. Afhankelijk van het weer komen er daar natuurlijk wel nog een aantal bij. En slechter dan 2013 zal het wel niet worden. Toen had ik 'slechts' 3496 km gefietst, met in oktober, november en december helemaal niets... Dat zijn vanaf nu nog 'maar' een kleine 500 km, oftewel 14 dagen. Dat zou toch nog makkelijk/minimaal moeten lukken.

2 opmerkingen:

  1. Geweldige blog...Geweldig om te zien wat tegenwoordig de mogelijkheden zijn als je kijkt naar het aanbod Elektrische fietsen!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor het compliment. Het is begonnen als gewoon voor mezelf bijhouden van informatie, maar is uitgegroeid tot iets meer.

      Verwijderen

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.