dinsdag 8 april 2014

Lege accu

Vandaag verliep de terugrit met flinke tegenwind. Op zich niet extreem, maar gewoon stevig. Ik heb echt wel eens erger meegemaakt.
Na 12 km gingen zoals gebruikelijk 2 streepjes weg. Bij het stoplicht op 17 km, verdween er weer een en na 18 km - bijna thuis dus - ging het vierde streepje weg. Eentje bleef over... Eenmaal thuis, begon die te knipperen. Niet veel reserve meer dus.

De accu doet dus echt niet veel meer dan de 19 km die ik moet rijden. Onder normale omstandigheden misschien 22-25 km, maar zeker niet veel meer.

Zoals nu met de tegenwind is er dus weinig over.
Misschien toch maar eens nadenken over een nieuwe fiets, een nieuwe accu, of deze accu laten reviseren...

4 opmerkingen:

 1. Heb er sinds kort 10 000 km opzitten (ook X-tract). Batterij doet (in licht overclockte modus naar 27km/u) nog 45 km over. Net niet genoeg om heen en terug te gaan dus opladen op het werk. Ben van plan om deze batterij niet helemaal kapot te rijden, door te geven aan mijn vrouw (doet 10km/dag) dus dat deze nog lang deze batterij kan gebruiken, en dat ikzelf een nieuwe fiets koop. Geen voorwielaandrijving meer voor mij wel, en schijfremmen gewenst ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, ik ben je voor; met ruim 22.000 kilometer heb ik vandaag een nieuwe andere fiets gekocht en de 'oude' Xtract doorgeschoven naar mijn vrouw. Voor korte stukjes is die nog prima geschikt.

   Verwijderen
  2. wijze beslissling, ik volg je wel binnen enkele maanden ;)

   Verwijderen
  3. gemerkt na vervangen ketting: batterij gaat terug zover als in het begin, geen verval dus. Straf dat de inefficiƫntie van 1 bepaald onderdeel (ketting in dit geval) 5 a 10 procent meespeelde in het batterijverhaal!

   Verwijderen

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.