zaterdag 19 april 2014

Staiger Sinus BC55

Zo, er gaat definitief een nieuw hoofdstuk in. Vandaag heb ik de nieuwe elektrische fiets gekocht bij fietshandel Richard van Alphen in Weert. Vlak bij ons thuis, lekker makkelijk met eventuele beurten en onderhoud, maar dat was niet de hoofdreden.

Elektrische fietsspecialist Richard van Alphen, Weert

De overige winkels in Weert hadden een evengoed aanbod, gaven prima adviezen en ik heb diverse fietsen geprobeerd op kortere en een paar langere stukken.
Zoals al aangegeven lagen de prijzen van de fietsen allemaal rond de € 2.399,- tot € 2.699,-, waarbij het met name in die iets hogere categorie zat.

Uiteindelijk heb ik besloten voor het hier in Nederland nog iets onbekendere merk Staiger en dan de type Sinus BC55.
Elektrische fiets mark Staiger Sinus


De specificaties zijn:

 • Bosch Active Cruise middenmotor 250 W / 36 V
 • Afneembare accu van 400 Wh (36V / 11 Ah = 396 Wh)
 • Afneembaar multifunctionele display met 4 standen: Eco, Tour, Sport, Turbo
 • Shimano Nexus 7 versnellingsnaaf
 • Magura HS11 hydraulische remmen
 • Shimano naafdynamo 3N31 met ledverlichting met standlicht
 • herenmodeluitvoering met horizontale stang dus; accu in de V-vorm van het frame
 • Banden: Schwalbe Energizer Life Reflex, 40-622 Reflex en 47-559, DV-Ventil
Natuurlijk ben ik van plan als de fiets in gebruik is, om er een stevig testrapport over te gaan maken. Uiteraard met de nodige filmpjes en foto's.

Deze foto geeft niet de Sinus BC55 weer in het herenframe. Om een of andere (duistere) reden zijn hiervan zelfs op de Staiger website geen goede foto's van. Alleen een compleet zwarte uitvoering. Maar deze foto is wel ongeveer het model (alleen geen derailleurversnelling).

Daarnaast ga ik natuurlijk de accu weer sterk in de gaten houden, hoe die zich gedraagt. Volgens de opmerkingen van de heren verkopers zou het geen probleem moeten zijn om er 4-5 jaar mijn dagelijkse 40 kilometer mee te kunnen rijden zonder bij te laden... Als ik na 3 (of eerder...) jaar het tegendeel moet gaan vertellen, dan ga ik toch twijfels krijgen over de verkooppraatjes.
Natuurlijk kan niemand controleren hoe iemand de accu behandeld, maar als iemand het perfect doet, dan ben ik dat. En - zoals al vaker vermeld - gebruik ik de fiets (nagenoeg) dagelijks, want alleen maar goed is voor de accu.

Daarnaast ben ik benieuwd naar de 'opdracht' hoe ik de eerste tijd de accu moet behandelen wanneer ik de fiets krijg...

Zodra ik op de nieuwe fiets begin, gaan de statistieken op 0 en beginnen we opnieuw met tellen. Alleen de totaalstanden rechts blijven natuurlijk verder oplopen.

4 opmerkingen:

 1. Proficiat met je nieuwe elektrische fiets! Ben benieuwd naar je ervaringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Krijg je nog wat centen als overname van je oude?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik heb besloten de fiets niet in te ruilen. Voor een Xtract krijg je alleen voldoende terug als je 'm bij Itek inruilt... Een andere fietswinkel geeft er erg weinig voor terug.
   Ik heb de fiets in de familie doorgeschoven 'naar iemand iets lager in rang' :) Die kan er nog prima 5-10-20 kilometer per dag mee fietsen op een veel lager tempo als ik.

   Verwijderen

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.