zaterdag 13 maart 2010

Voorjaar

Afgelopen week was natuurlijk een perfecte week om te fietsen.
Heerlijk weer, de vorst is inmiddels weg. Een heerlijk zonnetje en nauwelijks wind.

De trapondersteuning werkt weer als vanouds. Aangezien mijn twijfels over de accu door de winkel niet worden bevestigd, laad ik de accu nu ook voor de terugweg op. Aangezien dit voor de accu niks uitmaakt voor het aantal laadcycli, is het zelfs beter. De terugweg gaat nu net zo soepel als de heenweg. Gemiddelde snelheid 24,4 km/h. Het is inmiddels zowel 's ochtends als 's avonds licht genoeg, zodat de Ixon IQ voorlopig in de kast kan blijven. Als straks de klok weer wordt verzet, kan het misschien 's morgens even weer donker zijn, maar dat zien we dan wel weer.
Ook heerlijk om de afgelopen 2 weken de auto stil te zien staan. 400 kilometer fietskilometers, die de auto niet op de teller krijgt. Ik heb vandaag gelezen dat de ontwikkelingen in China het komend jaar voor 1/3 van de wereldwijde groei aan energie voor haar rekening neemt. Dat zijn heel veel miljoenen vaten olie PER DAG!... Ik draag er een beetje aan bij om iets minder energie te verbruiken.
Een druppel op een gloeiende olieplaat, maar toch.

Daarnaast ben ik in de buitenlucht bezig, gezond in beweging en het is heerlijk om na een dag werken even af te kicken op de fiets.

6 opmerkingen:

 1. ik ben benieuwd naar de accu. heb nl. ook een x-tract gekocht voor woon-werk, is echter maar 7,5 km enkel, dus zou ik de hele week met 1x opladen moeten doen.
  Wolter van der Meer, Hoensbroek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, het blijven lastige dingen die accu's. Met de fiets is niks mis. Ik blijf het een stevige, robuuste fiets vinden, die lekker ondersteund.
  In Roermond gekocht?
  Maar ik merk dat als de accu half leeg is (... of half vol is) hij minder presteert. Dus laad ik 'm nu 2x op. Op zich niks mis mee. Schijnt voor de accu zelfs beter te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Itek zit tegenwoordig ook in Heerlen. Vermoedelijk kan ik de fiets a.s. donderdag ophalen.
  Heb 2 dagen een elektrische uitgeprobeerd, maar vond die toch minder (Qwik)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En, al enige ervaring met de acuu op kunnen doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo , wat is het adres van itec in Heerlen .

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zie www.itek.be

  ITEK Heerlen
  Beersdalweg 95
  6412 PE Heerlen
  Nederland
  TEL: +31 (0) 455 / 70 83 90

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier uw reactie achter...
Alles mag, ook kritiek, maar wel netjes a.u.b.